Logistiek Administratief Medewerker

Een logistiek administratief medewerker is iemand die verantwoordelijk is voor de goederenstroom in een bedrijf. Hij of zij zorgt ervoor dat de goederen op tijd binnenkomen en op tijd worden verzonden. Daarnaast houdt de medewerker toezicht op de voorraad en het magazijn.

Binnen de logistiek is de logistiek administratief medewerker ondersteunend aan de logistiek supervisor. Een groot deel van de functie is operationeel: het regelen, uitvoeren en controleren van alle activiteiten die nodig zijn om de goederenstroom soepel te laten verlopen. Het is dus een veelzijdige en uitdagende functie waarin je met veel verschillende mensen samenwerkt.

Logistieke medewerker

Wat doet een Logistiek Administratief Medewerker

De taken van een logistiek administratief medewerker kunnen variëren naargelang hun standplaats, maar over het algemeen zijn ze verantwoordelijk voor het organiseren en vervoeren van goederen naar en van verschillende plaatsen. Enkele van de specifieke taken waarmee een logistiek administratief medewerker belast kan worden zijn:

 • Plannen en uitvoeren van efficiënte logistieke systemen: dit omvat het organiseren van vervoer, het beheren van voorraden en het beschikken over een goed inzicht in de tijd die nodig is om producten te leveren.
 • Het coördineren van het vervoer van goederen: dit betekent het plannen van routes, het boeken van vervoer en het in contact staan met chauffeurs.
 • Het bijhouden van voorraden: dit houdt in het regelmatig checken van de voorraad, het bijhouden van aantallen en het reageren op eventuele problemen.
 • Het beheren van dossiers en het maken van rapporten: logistiek administratief medewerkers moeten vaak verschillende systemen bijhouden, zoals voorraadsystemen of transportsystemen. Ze moeten ook rapporten maken over de activiteiten die ze hebben uitgevoerd.
 • Ontwikkelen en onderhouden van relaties met leveranciers en klanten: logistiek administratief medewerkers werken vaak samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat goederen op tijd worden geleverd. Ook onderhouden ze contact met klanten om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met de dienstverlening.

Wat is het salaris van een Logistiek Administratief Medewerker?

Salarissen voor logistiek administratief medewerkers kunnen sterk variëren. Dit komt mede door de verschillende ervaring die een medewerker heeft en de sector waarin hij werkzaam is. Een medewerker met enkele jaren ervaring in de logistiek kan een salaris verwachten van ongeveer € 2.000,- tot € 2.500,- bruto per maand.

Is Logistiek Administratief Medewerker een goede functie?

Logistiek administratief medewerker is een goede functie om te hebben, omdat je veel mogelijkheden hebt om te groeien. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar leidinggevende positie of zelfs naar een functie in de buitendienst. Daarnaast is logistiek administratief medewerker ook een goede basisfunctie voor andere banen binnen de logistiek. Banen waar logistiek administratief medewerker een goede basis voor is, zijn bijvoorbeeld: transportplanner, warehouse medewerker en supply chain manager.

Vaardigheden die je nodig hebt

Om een goede logistiek administratief medewerker te zijn, is het belangrijk dat je over de volgende vaardigheden beschikt:

 • Analytisch vermogen: je moet in staat zijn om snel en accurate analyses te maken van complexe situaties.
 • Probleemoplossend vermogen: je moet in staat zijn om creatief te denken en problemen op te lossen.
 • Communicatieve vaardigheden: je moet klantgericht zijn en goed kunnen communiceren met verschillende mensen.
 • Planning- en organisatietalent: je moet in staat zijn om plannen te maken en taken te coördineren.
 • IT-vaardigheden: je moet over goede IT-vaardigheden beschikken, omdat je vaak met computers werkt.

Persoonlijkheidskenmerken van een Logistiek Administratief Medewerker

Een logistiek administratief medewerker is een belangrijke schakel in het proces van het leveren van goederen. Het is dan ook belangrijk dat deze medewerker over goede persoonlijke kenmerken beschikt. Deze zijn onder andere:

 • Accuraat
 • Flexibiliteit
 • Betrouwbaarheid
 • Stressbestendigheid
 • Proactief
 • Organisatorisch talent

De vaardigheden die je nodig hebt om een goede logistiek administratief medewerker te zijn, kun je verder ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen.

Typische carrière pad van een Logistiek Administratief Medewerker

De meeste logistiek administratief medewerkers beginnen hun loopbaan als orderpicker of warehouse medewerker. Na enkele jaren kunnen ze doorstromen naar functies als transportplanner of supply chain manager.

Er zijn echter ook veel logistiek administratief medewerkers die blijven werken in de functie waarin ze zijn begonnen. Dit komt omdat er binnen deze functies veel mogelijkheden zijn om te groeien en doorgroeimogelijkheden.

Wil jij graag werken als Logistieke Medewerker, bekijk dan onze vacatures!