Rond de tafel met… MAAT

Rond de tafel met… MAAT

Vandaag bellen we met MAAT en gaan we praten over wat zij doen, maar ook over onze samenwerking.
Namens MAAT spreekt Isabel, een 20-jarige HRM student aan de Hogeschool Rotterdam. Ze werkt inmiddels al langer dan een jaar bij MAAT op de personeelszakenafdeling. Isabel verteld ons dat zij is begonnen als stagiaire en nu ongeveer 25 uur per week op kantoor werkt. Samen met twee andere collega’s zorgt ze voor alles omtrent het personeel, van instroom tot uitstroom en alles daar tussenin.

Wat is MAAT?

MAAT is een logistieke dienstverlener gevestigd in Alblasserdam, zij opereren veel regionaal, maar de rode vrachtwagens zijn in heel Europa te vinden. Het bedrijf biedt verschillende activiteiten aan, waaronder het exceptioneel transport, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast verteld zij dat MAAT een eigen werkplaats heeft om het eigen wagenpark te onderhouden, repareren en keuren. Deze diensten bieden zij ook aan voor derden, zoals campers en andere bedrijfswagens. Een bijbehorende wasstraat zorgt ervoor dat de bedrijfswagens er weer uitzien als nieuw. MAAT heeft twee locaties in Alblasserdam, waarvan een voor het hoofdkantoor met ondersteunend personeel, de afdelingen transport, techniek en de wasstraat. De andere locatie is voor de heftruck-, logistieke- en e-mobility afdeling. Zo verhuren en verkopen ze intern transportmateriaal en onderhouden de monteurs deze zelf in de werkplaats. MAAT Logistiek beheert in totaal 5 hallen en 16.000 m2 voor opslag en overslag. Ook zitten er 13 logistieke medewerkers in huis bij twee partners, op drie locaties in de regio. Hun nieuwste B.V. ‘Maat E-Mobility’ is betrokken bij de verduurzaming en verkoopt en verhuurt daarom licht elektrische bedrijfsvoertuigen.

Daarnaast is er sinds september 2022 ook een filiaal met een eigen vestigingsmanager in Noordoost Groningen in de regio Delfzijl. Er rijden twee chauffeurs met vrachtwagens en zij verhuren heftrucks van MAAT. Verder verteld Isabel dat MAAT snel groeit en daarom ook altijd op zoek is naar nieuwe talenten. Momenteel zijn er ongeveer 215 mensen in dienst.

Samenwerking

Doordat MAAT nog steeds aan het groeien is, zijn ze vrijblijvend op zoek naar werknemers om de teams te versterken. Isabel: ‘’Wij kregen via onze eigen directe kanalen niet altijd de juiste personen binnen, terwijl wij er wel hard naar op zoek zijn’’.

Zelf zoekt MAAT via Indeed, de eigen website of via campagnes op sociale media. ‘’Het is soms lastig op te boksen tegenover de wat grotere organisaties die echt helemaal gefocust zijn op het werven personeel. Daarom dachten we: laten we die strijd niet nog moeilijker maken, maar juist elkaar proberen te helpen en de krachten te bundelen. ”. Om deze reden besloot MAAT samen te werken met Rockx Professionals. Op deze manier heeft MAAT toegang tot een breder netwerk van kandidaten en worden er verschillende kanalen ingezet om de juiste kandidaten te vinden voor de openstaande vacatures. Wij vroegen Isabel hoe deze samenwerking verloopt. Isabel: ‘’Ik vind het een erg prettige communicatie, de vacature wordt altijd voorafgaand besproken, zo weten beide partijen wat er belangrijk is voor de functie. Ik merk dat er goed naar onze wensen wordt geluisterd, om zo de beste match te maken’’. Daarnaast geeft ze aan dat er volledige informatie wordt gegeven: ‘’Het is netjes op orde, transparant en dit werkt erg fijn’’.

Toekomst

In de toekomst zal MAAT zich nog verder ontwikkelen als allround logistieke dienstverlener, in capaciteiten, personeel en kwaliteit.

Door de goede communicatie, verloopt de samenwerking soepel. Deze samenwerking wil MAAT graag blijven voortzetten in de toekomst. Wij van Rockx Professionals sluiten ons volledig aan bij Isabel en zijn ook blij met de samenwerking. Wil je meer weten over MAAT of heb je interesse in een functie neem dan contact met ons op!