Accountmanager in de detachering : branches, werkroutines en salaris.

Een functie als accountmanager in de detachering is een dynamische en uitdagende rol die veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. In deze blog zullen we bespreken wat een accountmanager in de detachering doet, welke vaardigheden er nodig zijn voor succes en wat een accountmanager verdient.

Wat is detachering?

Voordat we in de rol van een accountmanager in de detachering duiken, is het belangrijk om te begrijpen wat detachering eigenlijk is. Detachering is een manier om tijdelijk personeel in te huren om te werken aan specifieke projecten of om aan een bepaalde vraag te voldoen. Detacheringsbedrijven hebben meestal al een pool van gekwalificeerde professionals die beschikbaar zijn voor tijdelijke opdrachten.
Werken als accountmanager in de detachering kan een uitdagende en afwisselende baan zijn. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren van klanten en het werven van nieuwe klanten voor het detacheringsbedrijf. In dit artikel gaan we specifiek in op hoe de functie van accountmanager eruit ziet in de detachering in de branches finance, office en logistiek.

Finance

In de financiële detachering is de accountmanager verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van klantrelaties binnen de financiële sector. Dit kan variëren van banken tot verzekeringsmaatschappijen en van beleggingsmaatschappijen tot accountantskantoren. Het is belangrijk dat de accountmanager goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de sector en dat hij of zij begrijpt wat de behoeften van de klanten zijn. De accountmanager werkt nauw samen met de klant om te zorgen dat de juiste financiële professionals worden ingezet. Daarnaast is de accountmanager verantwoordelijk voor het opbouwen van relaties met nieuwe klanten binnen de financiële sector.

Office

In de detachering in de office branche is de accountmanager verantwoordelijk voor het beheren van klantrelaties in de secretariële, administratieve en HR-sector. Dit kan variëren van administratieve ondersteuning tot HR-advies en van callcenters tot secretariële dienstverlening. De accountmanager werkt samen met een eventuele recruiter om te zorgen dat de juiste kandidaten worden ingezet bij de klanten. Het is belangrijk dat de accountmanager goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de sector en dat hij of zij begrijpt wat de behoeften van de klanten zijn. Daarnaast is de accountmanager verantwoordelijk voor het opbouwen van relaties met nieuwe klanten binnen de office sector.

Logistiek

In de logistieke detachering is de accountmanager verantwoordelijk voor het beheren van klantrelaties binnen de transport- en logistieke sector. Dit kan variëren van transportbedrijven tot opslagbedrijven en van scheepvaartmaatschappijen tot luchtvrachtbedrijven. Het is belangrijk dat de accountmanager goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de sector en dat hij of zij begrijpt wat de behoeften van de klanten zijn. Daarnaast is de accountmanager verantwoordelijk voor het opbouwen van relaties met nieuwe klanten binnen de logistieke sector.

Algemeen

Naast de bovengenoemde specifieke taken heeft de accountmanager in de detachering ook algemene taken. Zo is hij of zij verantwoordelijk voor het onderhouden van goede contacten met klanten en voor het opbouwen van nieuwe relaties. Ook houdt de accountmanager zich bezig met het opstellen van offertes en het onderhandelen over tarieven. Daarnaast is de accountmanager verantwoordelijk voor het opstellen van accountplannen en voor het monitoren van de prestaties van de klanten. Naast de specifieke taken die hierboven zijn beschreven, zijn er nog andere aspecten van het werk als accountmanager in de detachering die belangrijk zijn om te benoemen:

1. Sales en acquisitie:

als accountmanager in de detachering ben je ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en opdrachten. Dit betekent dat je regelmatig nieuwe bedrijven moet benaderen, acquisitiegesprekken moet voeren en nieuwe offertes moet opstellen. Het is daarbij belangrijk om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de potentiële klant en op basis daarvan een passend voorstel te doen.

2. Relatiebeheer:

het onderhouden van bestaande klantrelaties is minstens zo belangrijk als het werven van nieuwe klanten. Het is belangrijk om regelmatig contact te onderhouden met de klant en te zorgen dat de detacheringsopdrachten naar tevredenheid worden uitgevoerd. Op die manier bouw je aan een langdurige relatie en vergroot je de kans dat de klant in de toekomst weer een opdracht bij jouw bedrijf neerlegt.

3. Kennis van de markt:

als accountmanager in de detachering is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de markt waarin je opereert. Je moet weten wat er speelt bij klanten en wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van wet- en regelgeving. Op die manier kun je proactief inspelen op veranderingen en kansen benutten.

4. Rapportage en analyse:

als accountmanager in de detachering moet je regelmatig rapporteren over de voortgang van opdrachten en de prestaties van klanten. Dit doe je aan de hand van rapportages en analyses, waarbij je kijkt naar zaken als omzet, marge en klanttevredenheid. Op basis daarvan kun je bijsturen waar nodig en zorgen dat je je doelen haalt.

Kortom, werken als accountmanager in de detachering is een dynamische en uitdagende baan, waarbij je te maken hebt met verschillende klanten en sectoren. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de markt en om proactief te handelen om nieuwe klanten te werven en bestaande klantrelaties te onderhouden. Door een goede samenwerking met recruiters en heldere rapportages en analyses kun je als accountmanager bijdragen aan het succes van het detacheringsbedrijf.

Wat verdient een accountmanager?

Het salaris van een accountmanager in de detachering kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, vaardigheden, locatie en werkgever. Over het algemeen kan het salaris van een accountmanager in de detachering variëren tussen € 2.200 en € 4.000 per maand.

Het basissalaris van een accountmanager in de detachering is vaak hoger dan dat van een accountmanager in een ander vakgebied vanwege de competitieve en veeleisende aard van de branche. Daarnaast kunnen er ook bonussen, commissies en andere vormen van prestatiegerichte beloningen worden aangeboden, die het totale inkomen van de accountmanager kunnen verhogen.

Naarmate een accountmanager meer ervaring opdoet en meer verantwoordelijkheden krijgt, kan het salaris ook toenemen. Zo kan een senior accountmanager of teamleider in de detachering vaak een salaris verdienen van € 4.000 tot € 6.000 per maand, afhankelijk van de specifieke functie en werkgever.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze cijfers slechts een algemeen beeld geven van het salaris van een accountmanager in de detachering en dat dit kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden. Het is daarom altijd aan te raden om de specifieke salarisverwachtingen te bespreken met potentiële werkgevers tijdens sollicitatiegesprekken en onderhandelingen.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent in een baan als accountmanager of er een nodig hebt, dan is het een optie om contact op te nemen met Rockx professionals. Vanuit Rockx Professionals zijn we gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van werkgever en werknemer, zo ook in de financiële, office en logistieke sector. Wij kijken daarbij naar jou als persoon; we schuiven geen Cv’s door. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. We begeleiden je van het eerste contact tot je werkzaamheden bij de opdrachtgever en wanneer je gestart bent bij een opdrachtgever. Gezellig toch? Hebben wij jou binnenkort aan de lijn? Of ben jij de nieuwe accountmanager in ons team? Bekijk hier onze vacatures.